adresa apeAstăzi, la amiază, a început decolmatarea lacului de la Insula de Agrement din Bacău. Deocamdată se golește de apă.

Cei de la Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală Siret spun că aceste lucrări vor dura până luni, 11 mai.

Este primul pas pentru realizarea decolmatării totale a lacului, obiectiv ce se va desfășura concomitent cu lucrările de modernizare a Insulei de Agrement.

Acest lucru este posibil ca urmare a alocării a peste 1 milion de lei  de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în urma demersurilor făcute, timp de aproape doi ani, de autoritățile băcăuane.

”Îi mulțumesc domnului director Vamanu de la Apele Române, pentru promptitudinea cu care a demarat această acțiune, imediat ce au fost alocate aceste fonduri. Este important ca lucrările de decolmatare să înceapă în jurul Insulei, pentru ca atunci când vom inaugura acest obiectiv, în jurul Insulei de Agrement decolmatarea să fie completă”, a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Primele lucrări constau în coborârea nivelului apei cu circa 1 m în fiecare zi, după care se va trece efectiv la degajarea mâlului, circa 450.000 de metri cubi.

Rămân dator cu înregistrarea de la conferința de presă susținută astăzi de primar și cu poze proaspete de la Insulă.