teavaS-a reziliat contractul cu firma glumețului din Roman. Asta-i vestea bună. Și mai este una. Restul sunt nasoale rău.

Ziceam că-i bună din simplul motiv că decât să se facă în bătaie de joc, așa cum se făcea, mai bine se face mai târziu.

Încă o informație ”de bine” este că nu s-a pierdut finanțarea.

Restul este praf. Numai dacă luăm în calcul încă, minimum, 7 luni de calvar (gropi, noroi, praguri, pietre, praf, zgomot, blocaje rutiere etc.).

Nu pricep nici de ce este atât de târziu trimis comunicatul cu rezilierea, când era evident că acolo nu există niciun semn că s-ar mai lucra ceva, deci relația dintre Primărie și constructor era compromisă, iar soluția era rezilierea.

Cel mai nasol este pentru subcontractanți.

Comunicatul (integral):

Primăria municipiului Bacău a reziliat, în data de 23 aprilie 2015, contractul încheiat cu SC IMROM SA, având ca obiect ”Reabilitarea infrastructurii urbane zona I.L.Caragiale – Milcov”, ca urmare a nerespectării de către constructor a prevederilor din caietul de sarcini, mai exact a parametrilor tehnici ai conductei de apă.

Totodată, Primăria municipiului Bacău a înștiințat ADR Nord Est cu privire la motivele care au stat la baza rezilierii acestui contract, iar organismul finanțator – ADR Nord Est – a prelungit contractul de finanțare cu șapte luni, până la sfârșitul lunii  noiembrie.

”Nu putem să tolerăm asemenea abateri, pe banii publici, pe domeniul public. Rezilierea contractului a fost singura soluție. Pentru conducta montată care a nu a respectat parametrii tehnici, Primăria nu a plătit niciun leu. Important este că și ADR Nord Est a constatat că vina nu aparține Primăriei și a prelungit perioada de finanțare, astfel încât această lucrare va fi realizată, așa cum era prevăzut inițial, din fonduri europene. Le atrag foarte serios atenția celor care participă la licitații să citească bine cerințele impuse prin caietele de sarcini”, a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Primăria municipiului Bacău va scoate la licitație, în cursul acestei luni, restul lucrărilor rămase de executat, circa 40%, lucrări care vor fi finalizate integr al până în luna noiembrie.