ciubotaruS-a inflamat netul cu strigătele de luptă ale celui mai liberal deputat băcăuan, Lucian Ciubotaru. Domnul în cauză comunică pe facebook cu alegătorii săi (atâția câți i-au mai rămas).

E modern nevoie mare. A sărit etapa declarației de presă sau a mult mai complicatei conferințe de presă (la sediul PNL sau la cabinetul său parlamentar, sau unde-o vrea). N-a învățat nici măcar rolul comunicatului de presă ca instrument politic de comunicare. Facebook-ul pare a fi mediul în care se simte cel mai bine Ciubotaru.

El zice: ”…voi prezenta alaturi de alti colegi DEMISIILE de onoare din functiile de vicepresedinti ai filialei PNL Bacau si voi solicita colegilor votul asupra unei motiuni de dizolvare a biroului politic in integralitatea lui pentru neindeplinirea angajamentelor luate.” 

Ciubotaru pare a fi genul de ”liberal de haită”. Vorbește numai la plural.

Să mor de nu deveneam fanul său pe viață dacă ar fi dat un comunicat de presă oficial în care spunea doar atât: ”îmi dau demisia din funcția de vicepreședinte al PNL Bacău pentru că m-am făcu de râs”.

Unde s-a făcut de râs deputatul liberal, sau mai bine spus care sunt locurile în care partidul Brătienilor a fost umilit pur și simplu de foștii colegi de uniune:

1. la Săucești PNL a strâns sub 100 de voturi, adică 5,6%. PSD a ras 63%;

2. în Letea Veche, PNL – 6,5% (PSD – 68%);

3. Berești-Bistrița, PNL – 6% (PSD – 68%);

4. Sunt secții din zona de Nord a municipiului Bacău unde PNL a fost depășit de Forța Civică (dacă țin bine minte, cea de pe strada Prieteniei) sau de PMP;

5. Blăgești, fieful liberal al prietenului Laurențiu a fost spulberat de pesediști.  PNL – 22% iar PSD -41,2%;

6. Hemeiuși – leagănul liberalismului băcăuan (cea mai veche comună cu primar liberal), PNL – 21% iar PSD – 35%;

7. Colegiul 3 (zona rurală), PNL – 16,8%, PSD – 51%.

Dacă ar fi făcut gestul sugerat de mine mai sus poate se prindeau și alții.