Am aflat „pe surse” că primarii PSD din judeţul Bacău au primit normă de la liderii judeţeni ai partidului pentru prezenţa la vot la referendum. Astfel, pe 29 iulie în localităţile conduse de primari pesedişti prezenţa la vot trebuie să fie de minimum 65%.

Neîndeplinirea normei va duce la sancţiuni pecuniare. Adică, măi primare, n-ai scos la vot 65% din populaţie, nu mai pupi finanţare cât va rămâne pesedeul la guvernare şi Benea la preşedenţia CJ.

Dacă sursele mele sunt bune şi informaţia este corectă, unii edili vor avea o mare problemă, care, culmea, nu ţine de ei. Să luăm exemplul unui orăşel în care, cândva, acum 10-15 ani, locuiau 21.000 de persoane. După datele parţiale de la ultimul recensământ, populaţia stabilă a rămas undeva 14.000. Listele de votanţi au rămas la nivelul lui “21.000”. Diferenţa se regăseşte în Italia. La o analiză simplistă ar rezulta că acasă au rămas undeva la 65%. Partea mişto e că ăia 35% nu au cum să fie scoşi legal de pe liste permanentă, decât dacă-şi schimbă domiciliul sau dacă mor.

Aşa că primarul, oricât ar fi el de talentat, oricâţi bani ar investi, oricâţi clovni ar aduce, nu are cum să scoată la vot procentele impuse. Ar însemna să scoată tot oraşul la vot. Este imposibil. Orice procent peste 40% înseamnă furt, înseamnă că au votat “italienii” prin reprezentanţi. 🙂 Nu că nu s-ar putea, sau că nu s-a mai făcut.

N-am aflat dacă au normă şi la cum să voteze populaţia.

N-am aflat dacă şi în bucata cealaltă de USL, adică la PNL s-a luat aceeaşi decizie.