USR Bacău a anunțat încheierea campaniei de strângere de semnături pentru iniţiativa legislativă cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” din judeţul Bacău.
Peste 40.000 de băcăuani au semnat.
Într-un clasament aproximativ județul Bacău a urcat până pe locul 3. În urmă cu o lună era în coada clasamentului.
„Datorită creșterii explozive a numărului de semnatari din ultimele săptămâni, o parte din ele sunt încă în faza procesării și a îndosarierii. Semnăturile trebuie depuse în dosare de carton, legate cu sfoară, sigilate, alături de alte acte, declaraţii și împuterniciri. Va urma o perioadă în care ne vom lupta cu birocraţia în numele democraţiei”, a declarat Sebastian Cernic, membru USR la înregistrarea emisiunii Ora Bacăului, ce va fi difuzată la TeleMoldova vinerea viitoare de la ora 18.00.
Ieri, 11 voluntari organizați în 5 echipe au depus dosare cu 27.000 de semnături în 45 de primării de comune, orașe și municipii, pentru atestarea lor în termenul legal de 15 zile lucrătoare.
Astăzi, deputatul Stanciu-Viziteu a depus la Registratura Primăriei Bacău al doilea dosar de semnături strânse în municipiu.
„În Bacău au semnat pentru „Fără penali în funcții publice” mai mulți cetățeni decât l-au votat pe Cosmin Necula și PSD în urmă cu doi ani”, mi-a declarat deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.
Poza-i de când Stanciu-Viziteu și Cernic anunțau că au strâns 2000 de semnături. 😊