viceprimariProbabil ați aflat că începând de ieri municipiul Bacău are trei viceprimari:

1. Vasile Tescaru, ales de Consiliul Local viceprimar, desemnat de prefect primar interimar, este tot un viceprimar, dar cu bască de primar.

2. Radu Ababei a fost ales, ieri, de Consiliul Local, al doilea viceprimar.

3. Iulian Stoican, ales, tot ieri, de Consiliul Local, viceprimar. Viceprimar fără bască, dar cu atribuții de viceprimar, conform articolului 72 din Legea 215/2001.

Adică dacă trebuie să plece cineva din echipa asta el e primul. Dacă Stavarache iese din arest și vrea înapoi la Primărie, Iulian pleacă înapoi la CET.

Dacă iau în calcul că pe Marcel Nechita (un alt doritor de căftănire) l-au îngropat (sau păcălit) cu o grămadă de funcții și responsabilități (s-a lăudat el în ședința de Consiliu Local), iar ”șeful de comisie” care a cernut consilierii este primarul din Comănești, aș putea zice că la PNL Bacău s-a împăcat și capra, și varza, și lupul, și puntea.

Nu știu cum a rămas cu Ilie Bîrzu, că și el era pe acolo, dar nu-i timpul pierdut.

În sprijinul poveștii cu ”liniștea PNL” vine și faptul că noii aleși au fost prezentați în tandem de președintele interimar al PNL Ionel Palăr (al treilea de la stânga la dreapta) și senatorul Dragoș Luchian (al doilea, în aceeași ordine).