1 tvDe mai bine de două săptămâni Edi Solomon a cam plecat. Cică şi-ar fi depus demisia după vreo două confruntări (scandaluri) cu Goian jr., directorul de marketing al postului şi fiul acţionarului principal. Partea care nu s-a cam prea înţeles, ca să nu zic uşor comică, este că nu l-a rugat nimeni să se întoarcă. Situaţia este uşor confuză din cel puţin două motive.

Primul ar fi că Solomon este cel care a întemeiat, din punct de vedere editorial, postul de televiziune asociat primarului Romeo Stavarache şi PNL-ului. (Aş putea zice că a inventat ştirea TV de minim 7 minute :), dar aş fi rău şi nu-mi stă în caracter.) Solomon era un fel de 2 în 1 sau chiar 3 în 1, director-redactor şef-şef personal.

Al doilea motiv ar fi că de la momentul demisiei lui Solomon, televiziunea nu mai are un şef, situaţie absolut anormală într-o instituţie de presă cu pretenţii. Deci nu a fost nimic premeditat din nicio parte.

Surse apropiate lui Goian susţin că acesta nici măcar nu crede că Solomon a plecat de tot (pe bune) şi încă îl aşteaptă să se sucească, cică ar mai fi şi ceva antecedente. Adică astea doua-trei săptămâni se pot considera un mic concediu.

De fapt, informaţia asta cu Solomon plecat de la 1 TV bacău este cam ca secretul lui Polichinelle. Ştie toată lumea, dar nu se exprimă nimeni public.

PS: Solomon este un tip extrem de discret de vreme ce nu am găsit nicio poză cu el, deşi ca director de televiziune ai o anumită expunere publică. Sau poate n-am căutat eu unde şi cum trebuie.