WP_20160708_001Consilierii PSD-ALDE, adică Necula și Ștefan, le-au luat banii popilor. De fapt, nu le-au mai dat.

Am râs mult de baletul lingvistic făcut de vorbitorul pesedist, care a încercat să justifice decizia, într-un discurs de juma de oră, fără să pronunțe substantive ca „biserica”, „parohie”, „ortodox”, catolic”, „catedrală” sau „preot”. 

Să nu-i taie popa limba sau să-i pună pe colegii pesediști pe toacă, la slujba de duminică, poate nu mai apucă un mandat sau li se usucă mâna cu care au votat.

Dincolo de distracție, există și o parte extrem de serioasă. S-a luat o decizie. Bună-rea, este exact opusul deciziei luate cu doar câteva luni în urmă de vechiul Consiliu Local, și a altor câteva luate, în ultimii ani, prin care importante sume de bani s-au plătit de la bugetul local.

Cei care au rămas acum fără banii „din 350”, adică preacuvioșii părinți, nu zic nimic. Nu numai că au muțit, au dispărut de totul din peisaj. Nici Hrebenciuc nu se pricepea mai bine să pună batista pe țambal.

Cum, sfințiile voastre, Necula vă jumulește ca pe găini, vă face hoți, și nu ziceți nici „Doamne, iartă-l că nu știe ce face!”?

Adică are dreptate? Ați luat ilegal atâția bani, în toți anii ăștia?

Păi, cum facem cu a 8-a poruncă (sau a 7-a, după caz)? Spunem un bogdaproste tare și trece?
Strămoșescul „capul plecat, sabia nu-l taie” vă este a 11-a poruncă?