13Dacă ați văzut în filmele americane așa-numiții cercetași, cu tradițiile lor, cu tabere, spectacole, strângeri de fonduri, cravate, insigne etc., aflați că sunt și activează și în Bacău.

Unul dintre ei, incurabil – zic eu, este prietenul meu Alin Pascaru.

El a zis că-i bine să aflați și dumneavoastră ce-i cu cercetășia asta, așa că organizează un soi de „porți deschise” în ale organizației locale.

În continuare vă las să citiți comunicatul primit. E îndestulător 🙂 că informației.

____________

29Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” invită băcăuanii, sâmbătă, 28 noiembrie 2015, la stagiul / trainingul de inițiere în cercetășie.

Dacă vor să afle mai multe despre cercetășie, ce înseamnă educația nonformală, vor să afle cum pot să se implice în formarea cetățenilor de mâine sau pur și simplu vor să fie cercetași pentru o zi, să nu ezite să confirme participarea la această activitate.

Stagiul se va desfășura între orele 09.00 și 14.00, la sediul organizației din strada Petru Rareș nr. 7A, Bacău.

64Sesiunile de formare îi vor introduce pe participanți în: noțiunile introductive despre cercetășie, Metoda Scout, principalele ramuri de vârstă prin metode specifice din care nu lipsesc jocurile, socializarea și entuziasmul.

În cadrul ultimelor stagii desfășurate, participanții au descris experiența pe care au trăit-o. Mai jos vă redăm doar câteva dintre acestea:

  • „Am petrecut o experiență foarte plăcută și utilă! Vă mulțumesc! Cercetași, gata oricând!”;
  • „Iată pentru unii poți fi „cineva” dar pentru cineva (pentru mine, spre exemplu) poți constitui o lume întreagă. Nici voi nu vă dați seama cât de multe am învățat! … Totul este energie! … Și se transmite dacă tu trăiești cu adevărat cercetășia!”;
  • „Vă mulțumim pentru informațiile furnizate! Și mă bucur că am luat parte la acest curs! La cât mai mulți cercetași!”;
  • „Important este ca „microbul” cercetășiei a fost „însămânțat” unde trebuie! Mulțumim pentru toate gândurile bune pe care ați reușit să le transmiteți și bineânțeles mulțumim pentru că ați arătat că acest tip de cursuri se poate desfășura și într-un alt mod!”.

Pentru confirmarea participării, contactați organizatorul evenimentului la numărul de telefon 0771.276.479 – Alin Pascaru.

75Organizaţia Naţionala “Cercetaşii României” (http://www.scout.ro/), prescurtat ONCR, reînfiinţata în 1990, este cea mai mare mişcare de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 100 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifica propria activitate în funcţie de specificul local şi în funcţie de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii lor să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) care numără în prezent în jur de 30.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii.