Ştergeţi-vă cu atenţie lentilele aparatelor foto sau camerelor de luat vederi! Încărcaţi-vă bine acumulatorii! Astăzi va fi evenimet mare în Bacău. Nu mă refer la ceremoniile organizate cu ocazia zilei naţionale. Nu, acesta va fi doar motivul sau, mai bine spus, suportul măreţului eveniment. Pentru prima oară de la plecarea din PDSR, Romeo Stavarache se va întâlni cu Viorel Hrebeniuc. Deasemenea, este aranjată o altă întâlnire de grad zero a primarului, cea cu Gabriel Berca.

Surse din rândul organizatorilor mi-au trimis adevăratul protocol al manifestărilor. Voi încerca să fac un rezumat pentru că sunt foarte multe amănunte, evenimentul fiind aranjat până în cele mai mici detalii. Astfel, pe la ora 10,00, fără un pic, cei trei se vor întâlni la Monumentul Eroilor Întregirii Neamului din Cimitirul Eroilor „Poligonul de Tragere” – Strada Constanţei. Vor avea în mâini jerbe de flori cu numele partidului, pentru ca să se poată recunoaşte fără probleme (nu s-au văzut de foarte mult timp). Vor avea loc strângeri cordiale de mână şi pupături pe ambii obraji. Va urma ceremonialul complex militaro-politico-bisericesc.

Etapa a doua se va desfăşura în Piaţa Tricolorului, începând cu orele 12,00. Aici se vor rosti alocuţiuni referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, dar şi cu laude la adresa celorlalţi adversari politici. Ordinea va fi următoarea:

–          Gabriel Berca – reprezentant al partidului de guvernământ

–          Viorel Hrebenciuc – reprezentant al USL Bacău (opoziţia)

–          Romeo Stavarache – gazdă

După acest moment se va desfăşura un spectacol cultural-artistic. Liderii principalelor grupări politice care activează în Bacău îşi vor da mâinile într-o imensă horă pe granitul proaspăt din faţa Palatului Administrativ.

textul de mai sus ar putea fi un pamflet sau nu