Două companii, controlate de oamenii de afaceri băcăuani Vasile Ciobanu și Viorel Rusu, au ajuns pe lista “țeparilor”.

Câteodată e instructiv să navighezi pe internet. Astăzi, de exemplu, am redescoperit antițepari.ro. Și am dat peste folderul cu firmele din Bacău. Așa am descoperit falimentarele Prolabac SA, Alti Motors SRL  sau Luvi Trade SRL.

Absolut ciudat mi s-a părut apariția în „baza de date antițepari”( care include radiografii ale firmelor care figurează în CIP (Centrala Incidentelorde Plăţi) cu incidente majore de plăţi la plata cu cec-uri sau/şi Bilete la Ordin) a unor firme “grele”.

Pe listă apar, de exemplu, Barlinek România SA Bacău, fosta Diana Forest, sau Uton SA dar și Psihomed Laboratory sau Aviata SRL Buhuși (producătorul de sucuri).

Însă, de departe cele mai surprinzătoare apariții sunt companiile unor importanți oameni de afaceri, extrem de “solizi” financiar, cu renume bun în acest sens.

Astfel, în „baza de date antițepari” sunt scrise Albrau Grup SRL (firma omului de afaceri Vasile Ciobanu) și Amici SA Bacău (societatea face parte din grupul de firme controlat de omul de afaceri  Viorel Rusu).

Și mai ciudată este lipsa unor „nume grele” din bisnisul băcăuan, renumiți pentru neseriozitate.