USR a „câștigat” pe varianta Nicușor Dan

USR n-are vreun mare merit a invalidarea referendumului. Majoritatea membrilor lor au făcut doar figurație.

Niciun lider n-a ieșit hotărât să îndemne românii să voteze NU. A bolmojit ceva ăla de e președinte la ei și pe care nu-l cunoaște nici jumătate de partid.

În urmă cu vreun an și ceva l-au mazilit pe Nicușor Dan că ăla le zicea cu neimplicarea USR în acestă problemă. Acum ăia care l-au executat pe fondatorul USR au îndemnat la „neimplicare”.

Marii luptători pentru toate drepturile omului care l-au ras atunci pe Nicușor Dan au făcut exact ceea ce le propunea atunci mazilitul, s-au „neimplicat”. Nici la dezbaterile publice absolut decente și cu un nivel intelectual peste medie, cum a fost cea de la Cluj, n-au apărut.

De ce n-au ieșit cu pieptul în față, sau cu curu-n spate, după caz, să susțină nemodificarea Constituției prin participarea la referendum și aplicarea ștampilei la rubrica „NU”?

Ar fi ieșit nu doar șifonați, ci ar fi fost pastă de mici.

Le-a ieșit prin neprezentare.

Nu-i așa că e cam ca la curve?

Înafară de asta, USR are un uriaș beneficiu și nu este cel de imagine. Și-a exersat capacitatea de organizare în condiții reale. Aici le-a ieșit.

Însă, e ultima dată când PSD îi ignoră pe „neexperimentați”. Eu zic că de astăzi se pun pe ei. Vor încerca toate metodele: intimidare, cumpărare, destructurare internă cu ajutorul „acoperiților” plantați din timp în uniune.

Nici PNL nu va sta cu mâinile în sân.

Abia ăsta va fi mare lor test.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.