Semafor în față la Luceafărul

semafoareTrecerea de pietoni din fața magazinului Luceafărul va fi semaforizată. Ar fi prima de pe strada N. Bălcescu, adică din buricul târgului.

Asta dacă aleșii locali vor vota miercuri proiectul de hotărâre care prevede că se vor aloca bani pentru montarea de semafoare pe strada Milcov, în dreptul sediului ISU, la intersecția străzilor Chimiei cu Bicaz, pe Calea Republicii la numerele 141 și 202 bis, dar și pe strada N. Bălcescu nr. 12, adică fix trecerea de pietoni de la Luceafărul.

Semaforul care se va monta este de tipul celor cu „inteligente”, adică trebuie să apeși butonul ca să „se facă verde”. În felul acesta respiră și șoferii, terorizați de pietonii care se gândesc că ar fi cazul să treacă exact când ceilalți pietoni au ajuns pe trotuar. Avantajul este și de partea cealaltă. Pietonii sunt protejați de șoferii grăbiți și nervoși.

Semaforul va avea și avertizare sonoră pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Un comentariu la „Semafor în față la Luceafărul”

  1. Frumos!Dinastia Stavarache a facut sensuri giratorii..cica pt.fluidizarea circulatiei,acum noua putere are alta idee,de fapt una veche,sensurile au eliminat semafoarele.Fiecare dinastie vrea sa ramana in istorie cu cate ceva.Cred ca motivarea este tot fluidizarea circulatiei??? pe bani si spagi de la populatie.
    Salutari ferbinti,mosu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.