Protest De Bacău (video)

Cu „administrativele” mele era să ratez evenimentul începutului de an. Dar m-am scos aseară. Sau, mai bine spus, am fost scos. E bine să ai în familie o latură mai revoluționară și nu mă refer la aripa Piatra Neamț, că aia a participat în fiecare seară.

Nici n-are importanță ce cred eu despre cerințele „pieței”, important este că am găsit un Bacău viu, din punct de vedere civic. Văzusem la televizor că țara-i vie, dar nu am crezut că se poate în Bacău.

Cred că ar trebui să aplaude și pesediștii (bineînțeles, nu toți, doar cei care cred în democrație și o înțeleg).

Dacă excludem din povestire câțiva protestatari, care pot fi considerați „contestabili”, din cauze pe care eu nu le agreez neapărat, restul de câteva mii erau cetățeni absolut onorabili. Am văzut familii întregi sau gășcuțe de tineri studenți sau liceeni. Am  recunoscut câțiva antreprenori, tineri avocați, profesori.

Trebuie să fii idiot sau spălat pe creier să susții că au fost trimiși de cineva sau plătiți cumva.

S-a cântat imnul național, s-a încins și o horă în fața Prefecturii, s-a scandat și s-a mărșăluit mult (prea mult pentru gustul meu 🙂 ).

Eu zic că ar cam trebui băgați în seamă de politicienii băcăuani, nu de alta dar mulți abia au prins gustul libertăților civice.

Era să uit. Am numărat vreo 10 activiști liberali și vreo 5 useriști cu acte, dar și vreo câteva cunoștințe de ale mele care au votat, aproape sigur, listele PSD în urmă cu mai puțin de două luni. După aprecierea mea, mulți dintre cei care au participat la mitingurile din Bacău sunt aceiași care l-au pus pe Necula primar și i-au trimis pe Ilișanu și Dunava în Parlament.

Mai târziu vă zic și despre câteva bazaconii cu Ucraina, raze psihotronice, dezbinări naționale și alte tâmpenii.

N-am chef să polemizez cu istericii de partid, pe modelul „ba, pe a mă-tii”. Dar dacă este vreunul în stare să explice logic, argumentat, de ce „noaptea ca hoții” și de ce „de urgență”, mâine mă înscriu în PSD.

Despre câți au fost la miting nici nu merită să fac efortul să evaluez. Oricum, au fost mai mulți decât au putut strânge vreodată marile confederații sindicale din Bacău și mult mai mulți decât s-a așteptat PSD-ul la nici două luni după ce măturaseră cu liberalii asfaltul.

6 comentarii la „Protest De Bacău (video)”

    1. Ion, n-ai înțeles nimic.
     Uite, mă autodenunț. Și anul trecut, am luat bani cam de la toate partidele. Partea proastă pentru unii ca tine este că i-am luat legal, în baza unor contracte, cu factură și plata prin bancă. Până când ai să înțelegi că, dacă banii sunt câștigați corect și legal, nu este vorba de nicio „antamare politică”, eu îți sugerez să nu mai citești acest blogg și nici altele pe care le bănuiești că ar fi în aceeași situație. Face bine la sănătate. Eu chiar aplic ceea ce ți-am recomandat.

 1. Buna ziua ,va felicit d-le BEJAN SANTE-TI SG IMPARTIAL, RESTUL AU VOTAT UNA DAR NICI NU STIU CE VOR ,DACA AU FI STERS TOATE OUG, GUVERNUL AR FI SARIT TOTI LA GATUL PRESEDINTELUI CA EL I-A PUS ,SA SE DISCULPE.STITI ESTE O VB=SASA-I RAU SASA NU-I BINE ”= ORICUM ODAM IN TARA E RAU ,DV SANTE-TI ZIARIST ,ASTA VA E MASERIA ,VA ADMIR ,MI-E NU-MI PLAC PROCURORII-EI NU-SI FAC TREABA CUM TREBUIE SI LUNGESC LUCRURILE SI TENSIUNEA IN TARA ,PTR CA NU AU NORMA , DACA AR FI CORECTI VA SPUN CA ALTA ERA SITUATIA IN TARA. VA SALUT SI VA DORESC SANATATE INTAI ,APOI RESTUL CUM O VREA CEL DE SUS! O ZI SUPERBA.

 2. Am avut si la Buhusi proteste.
  Nu s-au deranjat sa scrie despre noi decat Clujul si nu dau nume, cineva din Buhusi care nu a avut rabdarea de a sta mai mult de 10 minute.Au mintit ca am fost 10.In prima seara au fost peste 30. in a patra seara deja multi am mers la Bacau.
  Speram sa nu se razbune Zaharia si altii !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.