Carmen-Carleta-BodeaCarmen-Carleta Bodea, director executiv Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Ea a fost reținută aseară de procurorii DNA Bacău pentru luare de mită, trucarea unei licitații, aranjarea unor concursuri de angajare și instigare la abuz în serviciu.

Părerea mea e că madam a căzut pe interceptări dar în altă speță. Eu cred că era urmărită pentru alte minuni ce se întâmplau pe la DSVSA. Că zvonuri despre mașinăria de făcut parale circulă de mult timp prin târg.

De exemplu, cică o metodă extrem de eficientă ar fi restrângerea la maximum a unităților de abatorizare. Astfel, toată lumea ar fi nevoită să lucreze cu același super-prestator. Prestator care ar fi extrem de prietenos cu șefa DSVSA.

Acum, m-aș putea preface că nu înțeleg cum dracu Agricola Internațional și-a externalizat abatorizarea. Sigur că mi se poate explica, extrem de savant, cât de eficientă economic este decizia și ce tendențios sunt eu.

Dacă mai stau mult pe subiect îmi amintesc și ce firmă se ocupa cu deratizarea, într-o perioadă, în fermele Agricola.

Nu știu de ce, dar am impresia că procurorii DNA Bacău doar au stârnit mușuroiul. Dacă pe madam Carleta o chinuie amintirile, și-au dat singuri de treabă :).

Poate ar merita amintit că fosta șefă DSVSA Bacău a fost susținută în obținerea funcției de UNPR.