Parfumul de levănțică nu poluează

Văd, de câteva zile bune, în presă, uneori și miros, ce se întâmplă pe la groapa de gunoi a Bacăului.

Numai Primăria, APM și Garda de Mediu zic că-i miros de levănțică. Așa o fi că acolo-s oameni cu carte.

Pe cale de consecință, eu zic să nu mai cărăm gunoiul menajer până la dracu în praznic, ci să-i dăm foc direct la ghenele din spatele blocurilor. Facem economie mare. Scădem taxa de salubrizare până unde a promis primarul în campanie. Eficiență maximă.

Lăsând gluma deoparte, sursele mele zic că acolo e în desfășurare o catastrofă ecologică în toată regula.

Și mai zic sursele mele că acolo nu s-a prea respectat, de peste 6 luni, articolul 12.4, litera b din „AUTORIZAŢIA INTEGRATA DE MEDIU, Nr. 9 din 24.08.2011” și că asta ar cam fi cauza declanșării incendiului.

Că autoritățile nici măcar nu recunosc gravitatea situației (decât în discuții „private”) era de așteptat, că Opoziția doarme în papucii statului (cu două excepții) iarăși e o cutumă a Bacăului, însă n-am văzut niciun activist de mediu pe lângă groapă. Probabil că în acestă perioadă salvează Vama Veche, Roșia Montană și Delta Dunării.

Ca să aplicăm principiul european „poluatorul plătește” trebuie să avem o poluare. La Bacău arde groapa de gunoi „ecologică” de mai bine de o săptămână. Se vede fumul de la Sascut. Zeci de tone de apă sunt aruncate zilnic de pompieri pe gunoiul încins și, cel mai probabil se scurg în sol. Când s-a schimbat direcția vântului sudul municipiului arăta ca-n Beirut după bombardamente. Conducerea Prefecturii și a Consiliul Județean merge în pelerinaj zilnic pe acolo.

Însă, surpriză sau nu, nu există nicio poluare.

E doar un fin parfum de levănțică ce adie peste Bacău.

  • după cum se vede în poza de la ISUJ Bacău, doamna prefect Maricica Coșa a trecut să-și dea cu parfum de levănțică. Chiar i-a plăcut și a fost de mai multe ori.

-zilele astea mai dezvoltăm puțin subiectul, nu de alta dar în Bacău nu arde doar gunoiul județului Bacău, ci și cel din Neamț. Autorizat și nepoluant, bineînțeles.

Un comentariu la „Parfumul de levănțică nu poluează”

  1. Stimate domn, am să încep cu laudele. Anosta reședință, a județului cu același nume BACĂU, se află de multă vreme într-un anonimat perpetuu ! Speranța mea, de locuitor al municipiului BACĂU, a fost și încă a rămas ca această urbe să renască și să constituie mândria cetățenilor săi și a Moldovei. Incendiul, de la groapa de gunoi a orașului, a scos Bacăul din anonimatul și letargia perpetuă în care se află, de prea mult timp, prin grija și contribuțiea a tot ce presupune Primar , Consiliu municipal, Președinte Consiliu Județian, Consiliu Județian, Prefect cu tot ce presupune Instituțiea Prefecturii. Toate aceste Autorități, Instituții și factori decizionali, responsabille de buna gestionare a BACĂULUI au primit ,,o gură de oxigen” pentru circa 3-4 zile când întreaga mass-medie a prezentat ,,incendiul de la groapa de gunoi a orașului Bacău” !!! Groapa de gunoi a adus BACĂUL în atențiea publicului !!! Bravo lor !!! În rest, Bacăul nostru, cel puțin pentru mine, este un oraș în continuă cădere în tot ce presupune gestionarea, întreținerea,recondiționarea și reutilarea a tot ce are și se degradează iremediabil, până la curățenie(dacă observăm ce este dincolo de spațiul central), ordine, circulație rutieră și pietonală cu treceri de pietoni ocupate de mașini parcate, străzi cu gropi în asfalt și multe, multe altele. Am crezut că noul Primar va fi mai gospodar decât cel care a fost. Mare dezamăgire !!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.