O nouă avarie lasă Bacăul fără apă

1 aprilie 2018 | Print O nouă avarie lasă Bacăul fără apă

Compania de Apă Bacău a anunțat în duminică dimineața despre apariția unei noi avarii pe conducta care aduce apa de la Valea Uzului.

Comunicatul CRAB, care nu pare deloc o păcăleală de 1 aprilie, spune astfel:

”Urmare a unei avarii aparute pe conducta de aducțiune Valea Uzului – Bacău, în zona comunei Ardeoani, în noaptea de 01.04.2018, s-a trecut la restricționarea furnizării apei în vederea asigurării stocurilor minimale. Pentru ziua de duminică, 01 aprilie 2018, furnizarea apei potabile se va face după programul 08.00 – 10.00 / 18.00 – 20.00. Vom reveni cu amanunte!”.

Ultima avarie, care a lăsat orașul Bacău trei zile fără apă potabilă, s-a produs acum mai puțin de o lună, pe 7 martie.

 

Un comentariu

 1. Costică Marcu

  În 2011 s-a inlocuit conducta de aductiune a apei potabile de la V. Uzului cu fonduri ISPA . Sigur s-a făcut un studiu geotehnic cu respectarea normelor de la acea vreme, NE035 care impuneau o analiză detaliată a stabilității taluzelor in zonele prin care trecea conducta. Rezultatele studiului l-au determinat pe executant sa ofere 1-2 ani garantie pt lucrarea executată, în acest mod sa fie la adăpost.
  Beneficiarul trebuia sa pretindă intervenția executantului in toate zonele alunecoase ale terenului pt fixarea panzei freatice prin metode specifice de forare si betonare sau devierea conductei acolo unde situatia o impunea , tinand cont ca aceasta lucrare s-a incadrat in categoria constructiilor de importanta deosebita.
  La acest tip de constructie , calitatea proiectarii si executiei , implicit a garantiei este mai mare fata de constructiile obisnuite.
  Aceste mari neajunsuri trebuie sa trezeasca Primaria Bacau cand va trece la proiectarea si executia Rezervei de apa , iar cand se va ajunge la la receptia lucrarilor , acestea sa se faca de catre o comisie tehnica , cu simt de raspundere si atentie la perioada de garantie acordata!
  In prezent , majoritatea societatilor nu au forta de munca calificata, fac lucrari de proasta calitate dar la aceasta lucrare nu se admit compromisuri.

Trackbacks

Lasa un comentariu

Te rog, ai in vedere: Moderarea comentariilor este activa si poate amana publicarea comentariului. Nu este nevie sa retrimiti comentariul.