NeculaTrebuie să recunosc că m-a surprins decizia primarului municipiului Bacău de a ieși la atac, în ceea ce s-a numit „criza apei”, cerând demisia lui Răzvan Găină.

Poate că declarația lui Valerian Vreme l-a grăbit puțin, însă, din punct de vedere mediatic poziția sa este cea corectă.

În fața alegătorilor săi nu trebuia să se „înmoaie”. La prima problemă serioasă apărută, așa cum a fost criza apei, trebuia să aibă atitudine, să taie un cap.

Doar că legăturile lui Răzvan Găină cu partidul lui Cosmin Necula sunt mult mai puternice decât sunt cu PNL-ul lui Ionel Palăr, sau decât își închipuie cei mai mulți.

În primul rând sunt legăturile economice, solide și vechi. Aici aș putea să aduc ca argument doar acționariatul Branpis sau istoricul crâșmei de la Universitate.

Mai sunt legăturile emoționale, generate de cercurile de rude și prieteni. Nu l-am văzut pe Găină la cafele sau la cumătrii cu vreun liberal, în schimb am oricând o listă scurtă de vedete social-democrate.

Mă mai gândesc și că înainte de sportivul Gabriel Stănică Lupu, președintele Consiliului de Administrație al CRAB a fost, ani buni, Constantin Apostol, fost pesedist de marcă și prieten vechi al lui Răzvan Găină. Și dacă nici Apostol nu-i pesedist, poate-mi explică cineva cum a rezistat atâția ani ca președinte al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est într-o regiune aflată în permanență sub controlul PSD.

Aș mai putea întreba și de ce Consiliul Județean, celălalt acționar semnificativ al CRAB, nu a reacționat deloc la criza apei din municipiile Bacău și Onești. Nici primarul pesedist al Oneștiului nu-l deranjează deloc pe Găină, deși oneștenii sunt mult mai afectați de întreruperile de alimentare cu apă.

Am vaga impresie că decizia lui Cosmin Necula, de a cere demisia lui Răzvan Găină, a stârnit mușuroiul.

Acum sunt curios ce efect va avea și cealaltă decizie a primarului, cea de a trimite „controlul” la CRAB.