Jupânul roșu îi înfierează cu mânie proletară și antisemită pe hoții de angajatori

După ce și-a asigurat loialitatea bugetarilor cu salarii babane și promisiuni abracadabrante, Dragnea a trecut la etapa a doua: lupta de clasă, înfierarea cu mânie proletară a chiaburilor, a patronilor, a celor care sug sângele poporului.

Îi ajutăm pe angajatori să citească de la stânga la dreapta, nu de la dreapta la stânga”, a glăsuit zilele trecute .

Dragnea zice că ei citesc legea cum vor (de la dreapta la stânga, adică evreiește). Trebuie să vină salvatorul, eliberatorul poporului și să-i învețe să citească legea corect.

Prostul nu e prost destul până nu e și fudul, ar zice cei mai mulți, doar că declarația e mult mai gravă decât pare la o primă vedere.

Îmi sună a aroganță maximă față de întreg sistemul democratic românesc.

Dacă președintele partidului de guvernământ își permite să facă o asemenea declarație–amenințare, e groasă rău. Practic el ne-a spus că întreg sistemul economic românesc tremură la prima tresărire de mustață. Ești sau nu ești vinovat de ceva, dacă zice jupânul semnezi amenda. Asta înseamnă că are și instrumentele, adică toate instituțiile de forță ale statului îi execută ordinele.

Urmează pușcăria pentru cei care nu-și lasă mustață și naționalizarea.

Dragnea e la un pas de a spulbera democrația românească având ca fundament dreptul constituțional de a fi ales (cam ca la naziști).

Demonizarea celor cu inițiativă, a antreprenorilor, a patronilor, dar și a corporatiștilor și tot ce reprezintă ei a început de ceva vreme. Deocamdată evidențele sunt la nivel de bălăcăreală, de ironii de autobază.

Nu pricep frenezia asta pornită împotriva celor care mai plătesc niște bani la buget, mai dau niște salarii.

Patronul este întruchiparea răului. El nu vrea să de salarii mai mari, nu vrea să aplice legi, corupe, exploatează etc.

Partea proastă este că înfierații nu fac nimic. Stau și înghit. În ecuația asta ei au o mare parte din vină.

Nu înțeleg, aproape deloc, gravitatea prăbușirii imaginii lor în societatea românească.

În aroganța lor, provenită dintr-o lipsă cruntă de educație antreprenorială sau din atrofierea instinctelor, încă mai cred că toată lumea le este datoare și nu pricep de ce nu le ia nimeni apărarea.

Oricât de corecți ar fi, oricât de multe taxe și impozite ar plăti, oricâți salariați ar avea, imaginea lor publică este cea de hoți.

Un comentariu la „Jupânul roșu îi înfierează cu mânie proletară și antisemită pe hoții de angajatori”

 1. În esență, sistemul de plata defalcata a TVA ( Split TVA) obliga societățile să achite furnizorii ce sunt înregistrați în scopuri de TVA , defalcand factura in doua plati:
  – pretul de vanzare (baza TVA ) va fi încasat intr-un cont uzual(contul bancar deja existent)
  – TVA se va încasa intr-un cont nou infiintat cunoscut ca si cont pt TVA;
  Observăm că acest sistem presupune si neajunsuri:
  – dublarea nr de tranzacții bancare, de ordine de plata completate ;
  – perceperea de către bănci de comisioane bancare pt tranzacții si pt noile conturi deschise(cheltuieli suplimentare);
  – pt tranzacții cu nr semnificativ este posibil ca unele companii să fie nevoite să aloce personal suplimentar care presupune cheltuieli suplimentare;
  Pt contribuabilii care oricum vindeau la negru, sistemul Split TVA nu are efect.
  Oare cum se vor descurca contrib din mediul rural care intră în acest sistem pt ca Guvernul a impus niște termene greu de respectat și amenzi pt nerespectarea termenului de șapte zile lucrătoare.
  Opinia generalizată este ca acest sistem de plata Split TVA va aduce o muncă suplimentară și cheltuieli suplimentare, cele mai multe pagube vor fi produse la nivelul contrib mici desi si cei mari vor suporta costuri suplimentare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.