Jucălul de Bacău

caine1O nouă specie de mamifer se face remarcată destul de agresiv în rezervația biosfera urbană Bacău. Eu l-am numit Jucălul de Bacău (cu J mare).

Seamănă destul de mult cu ruda sa apropiată câinele, însă nu este domestic. Precum strămoșul său, supraviețuiește și în aglomerările urbane.

Unii le spun ”maidaneji”, străbunii noștri le ziceau ”câini de pripas”.

Eu am fotografiat două exemplare superbe în zona intersecției dintre străzile Miorița și Băncii. Probabil ați văzut și exemplare mai reușite. Pe mine m-au impresionat dimensiunile și faptul că n-aveau nicio emoție față de oameni sau mașini.

caine2Niște fetițe agresive, pe care părinții le scot la plimbare doar însoțite (tocmai din cauza apucăturilor violente față de bietele patrupede) au încercat să-i lovească, să-i muște. Evident că am intervenit pentru protejarea bietelor animale.

Propun conducerii Primăriei Bacău și consilierilor locali promovarea și adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local privind declararea Jucălului de Bacău animal protejat, zona în care locuiește să fie declarat areal natural protejat și înscrierea în patrimoniul UNESCO.

6 comentarii la „Jucălul de Bacău”

  1. Iulie 2013, fiul meu de trei ani a fost pur si simplu insfacat de bratul stang de un patruped protejat si pripasit in parcul catedralei, pur si simplu in mijlocul jocului cu alti cativa prunci. Reactia gardianului…” nu aveti ce cauta pe spatiul erde ca asa a zis domnul viceprimar….” „Ei nu zau!?”- zic eu. Si pentru ca am sesizat acest fapt si cel cu toboganele defecte oficial mai intai si apoi pe social media, mi s-a prelucrat un pic imaginea de catre amicul PF, la ordin bineinteles. Amicul a publicat mai apoi un drept la replica, fiind totusi un profesionist, rezultatul insa….iata-l si astazi pe strazi. In schimb instrumentele de joaca au fost reparate, o alta realitate. Dar si o alta…Sustac nu mai este viceprimar si tot fara caracter.

  2. atat timp cat lacomia celor responsabili nu va fi satula..si atat timp cat interesele lor materiale nu vor inceta..problema cainilor nu va inceta..si atat timp cat cei responsabili nu vor avea curajul si simtul raspunderii sa i stranga si sa i extermine pe toti,o data si pentru totdeauna..vom mai fi mult timp de acum incolo tratati mai prejos decat niste caini vagabonzi…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.