Compania Dedeman apare într-un nou dosar de corupție

Dedeman deschidere057-EOPână acum, Bacăul era pe lista județelor cu politicieni corupți. Acum, se pare că a intrat și pe cea de a doua listă, a corupătorilor.

Informația a apărut într-o știre, pe fluxul agenției naționale de presă – Agerpres. Ce-i drept, informația nu este verificată după toate regulile breslei, ci doar ”aruncată”, ”insinuată”, dar credibilă datorită surselor.

Ea zice că de la Dedeman ar fi plecat o șpăguță de 200.000 de lei, tocmai la Miercurea Ciuc.

Este foarte adevărat că nu-l văd pe Dragoș Pavăl plimbând vreo sacoșă cu lovele, însă nici vreo poziție oficială din partea companiei n-am văzut, care să explice cumva situația. Totuși, informația a apărut pe fluxul agenției naționale de știri, nu pe cătălinbejan.ro.

Mi-a atras cineva atenția că nu scrie clar că ”de la Dedeman”, ci doar ”pentru” realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii și funcționării hipermarketului Dedeman”.

Este corect, însă, aș vrea să cunosc și eu pe cineva atât de interesat de bunul mers al companiei băcăuane încât să plătească din buzunarul propriu două miliarde de lei, evident vechi.

Nu-i foarte clar nici unde se încadrează firma băcăuană, la denunțători sau la corupători.

Nu știu de ce am senzația că frații Pavăl și vreo doi directori de pe la ei din companie ar putea ”da pe gheață” câțiva primari și politicieni grei din România. Poate din cauza cazurilor Apostol – Cluj Napoca, sau Rădulescu – Pitești?

Interesant rămâne totuși cum apare doar numele companiei băcăuane într-un scandal de acest gen, în condițiile în care este un fel de secretul lui Polichineles că firmele concurente, dar având capital străin, recurg la asemenea practici destul de frecvent. Când vine un investitor de acest gen într-o localitate, primarul își freacă mâinile de bucurie.

Totuși, să nu par mai paranoic decât alții, lângă Dedeman apare Vodafone, așa că teoria mea de mai sus se susține doar parțial.

7 comentarii la „Compania Dedeman apare într-un nou dosar de corupție”

 1. Buna ziua.
  Va rugam respectuos ca, pe langa aceasta informatie, pe care chiar dumneavoastra o numiti ”aruncată”, ”insinuată” , sa consultati si informatiile oficiale furnizate de Directia Nationala Anticoruptie: http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6243 .
  Daca veti avea bunavointa sa consultati comunicatul de presa de la link-ul anterior, publicat in data de 30 aprilie, veti observa ca nu apare nici o mentiune privind compania Dedeman.
  Va multumim.

  Otilia Iosub
  Specialist Marketing si Relatii Publice
  Dedeman

  1. La fel de respectuos vă informez că știrea apare pe fluxul gratuit (nu la vreun abonament special) al Agenției Naționale de Presă Agerpres. Și este destul de veche, are aproape o săptămână. N-am văzut nicio poziție oficială din partea companiei dumneavoastră, măcar un comentariu de genul celui pe care mi l-ați trimis mie.
   La asemenea știri ”sursa” nu este comunicatul oficial al DNA, ci un avocat sau un procuror binevoitor, care a citit rechizitoriul, mai rar poate fi și vreun funcționar din primărie anchetat sau audiat.

  1. Nu ”se pare”, chiar este. Ați vrut să fiți ironic?
   La sfârșitul unei urări se pune semnul exclamării, nu punct. Sau și punctul face parte din ironie și mă prind eu mai greu?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.