taxe-localeCă n-au timp. Și, mai ales, pentru că-s tot felul de alte metode în uz, la îndemâna lor.

Nici măcar să-și plătească dările, băncile, furnizorii sau clienții (de la caz la caz) nu se așează conștiincioși la cozi.

Acum, cu băncile totul se face din birou, cu un singur clic. TVA-ul sau alte datorii către stat au aceeași rezolvare electronică. Unii au și angajați care se ocupă de asta. Facturile la utilități se plătesc de foarte mult timp în același mod. Au fost inventate și PayPont-urile.

Mai rămăseseră taxele și impozitele locale (aici mă refer la municipiul Bacău). Am scris ”rămăseseră” pentru că nu mai sunt de actualitate plățile la ghișee nici aici. Nu că s-ar fi închis 🙂 , ci doar că s-a implementat și posibilitatea achitării on-line a taxelor și impozitelor prin internet.

Din câte am scris tot eu pe aici, posibilitatea există de prin toamna lui 2013. Și am scris tot după un comunicat la Primăriei Bacău. Dar, e bine de știut.

Așa că am să public și comunicatul de anul acesta, proaspăt primit.

Poza-i pusă ca să se vadă ce-ați ratat și ca să vă convingeți că nu-s cititorii mei.

                          Primăria municipiului Bacău a implementat posibilitatea achitării on-line a taxelor și impozitelor prin internet, într-un mediu total securizat, prin utilizarea unui card bancar valabil emis de orice bancă. Persoanele fizice pot achita toate obligațiile fiscale datorate bugetului local accesând site-ul www.ghiseul.ro,  operat de Centrul Național pentru Managementul Societății Informaționale, după obținerea datelor de acces (nume de utilizator și parolă).

Persoanele interesate de această modalitate de plată sunt așteptate, cu actul de identitate, la sediul Direcției Impozite și Taxe Locale, din str. Mărășești, nr. 6 pentru a ridica pe loc datele de acces pentru plata on-line a taxelor și impozitelor.

Plata online, prin www.ghiseul.ro, are următoarele avantaje:

– Confort, rapiditate și independență geografică și temporală (posibilitatea achitării impozitelor şi taxelor locale oricând și oriunde);

– Site securizat la înalte standarde privind tranzacționarea pe bază de carduri bancare;

– Evitarea aglomerației la ghișeele instituției;

– Ecomomisirea de timp, ca urmare a eliminării timpului de deplasare la ghișeele instituției;

– Modalitate facilă de eliberare a utilizatorului si a parolei de acces, aceasta realizându-se în momentul prezentării la sediul DITL;

– Comision zero pentru tranzacțiile efectuate, acesta fiind suportate de către Primăria municipiului Bacău.

Textul este de Bacău, căci locuitorii altor orașe, de exemplu București, cunosc sistemul de câțiva ani buni. Sau locuitorii altor orașe, de exemplu Buhuși, au doar vise în acest sens. Ei n-au nici pagină oficială la Primărie. Nu mai au.