Bacăul a fost „Oraș European al Sportului”? Parcă, da.

Pe 16 noiembrie 2016 presa scria: „Bacăul va fi, în 2017, „Oraș European al Sportului”. Distincția s-a acordat (…), în cadrul Galei Premiilor ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), care a avut loc la Bruxelles”

N-am căzut puțin de neserioși? Doar întreb. Că nu știu să se fi făcut măcar vreun vestiar în plus prin Bacău, în ultimele 12 luni.

E adevărat că nu știu cât s-a alocat „sportului” în acest an și cât s-a cheltuit, că și ăștia-s indicatori.

Primarul zicea că va aloca „sportului” mai mult cu 30%, decât în anul precedent. Adică, în primul buget 100% al administrației Necula, „sportul” va fi oarecum privilegiat. Ar putea fi așa. Nu m-am uitat pe hârtii.

Eu „văd” doar efectele. Mi-ar plăcea să mă contrazică cineva argumentat.

Vizitele ministrului Tineretului și Sportului nu se pun. Nici prezența lui Covaliu (președintele Comitetului Olimpic Român) la gala tinerilor nu se pune, că el a crezut că-i la Timișoara 🙂 .

foto deșteptarea.ro

E adevărat că mai este o lună și jumătate din 2017.

2 comentarii la „Bacăul a fost „Oraș European al Sportului”? Parcă, da.”

  1. Promisiunea cu finanțarea s-a dovedit a fi doar o poveste frumoasă.
    Finanțări pentru activități sportive ale organizațiilor non-guvernamentale:
    – 2016: 5,7 milioane;
    – 2017: 3 milioane.

    Iar acesta e doar un exemplu. La finalul anului tragem linie și facem analiza și pe investiții. În realitate e clară treaba, nu s-a întâmplat nimic, dar o să demonstrez asta și pe cifre.

  2. La inceputul anului au fost alocati bani printre alte obiective si pentru Stadionul Municipal si pentru Baza Sportiva „Lucretiu Avram” (Proletarul)! La Stadionul Municipal nu s-au facut nici macar „expertiza tehnica si documentatia DALI” in variantele noii administratii, chiar daca proiectul era deja facut de vechea administratie locala si trebuia doar scos la licitatie! Pai daca fiecare administratie vine cu proiectul propriu pentru Stadionul Municipal si administratia locala se schimba din 4 in 4 ani, nu o sa mai vedem noi vreodata Stadion Municipal renovat! La Baza Sportiva „Lucretiu Avram” (Proletarul) au fost alocati bani la inceputul anului pentru refacerea suprafetei de joc, a vestiarelor si a tribunelor, dar intr-o sedinta de CL din toamna s-au „mutat” banii in alta parte! Sa nu uitam ca la Baza Sportiva „Constantin Anghelache” (Letea) se poate mari lejer capacitatea tribunelor de la 2.000-3.000 de locuri la 5.000 de locuri, care impreuna cu alte mici modificari sa ajute la gazduirea fara probleme a meciurilor de Liga a 3-a si eventual Liga a 2-a, pana sa fie renovat Stadionul Municipal! De pe Sala Sporturilor cade tencuiala! O fi Sala a MTS, dar se pot face adrese sau cereri de trecere in patrimoniul Municipiului Bacau! Sunt multe, multe de spus, un comentariu nu poate acoperi toate problemele sportului bacauan!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.