A 11-a poruncă: „capul plecat, sabia nu-l taie”

WP_20160708_001Consilierii PSD-ALDE, adică Necula și Ștefan, le-au luat banii popilor. De fapt, nu le-au mai dat.

Am râs mult de baletul lingvistic făcut de vorbitorul pesedist, care a încercat să justifice decizia, într-un discurs de juma de oră, fără să pronunțe substantive ca „biserica”, „parohie”, „ortodox”, catolic”, „catedrală” sau „preot”. 

Să nu-i taie popa limba sau să-i pună pe colegii pesediști pe toacă, la slujba de duminică, poate nu mai apucă un mandat sau li se usucă mâna cu care au votat.

Dincolo de distracție, există și o parte extrem de serioasă. S-a luat o decizie. Bună-rea, este exact opusul deciziei luate cu doar câteva luni în urmă de vechiul Consiliu Local, și a altor câteva luate, în ultimii ani, prin care importante sume de bani s-au plătit de la bugetul local.

Cei care au rămas acum fără banii „din 350”, adică preacuvioșii părinți, nu zic nimic. Nu numai că au muțit, au dispărut de totul din peisaj. Nici Hrebenciuc nu se pricepea mai bine să pună batista pe țambal.

Cum, sfințiile voastre, Necula vă jumulește ca pe găini, vă face hoți, și nu ziceți nici „Doamne, iartă-l că nu știe ce face!”?

Adică are dreptate? Ați luat ilegal atâția bani, în toți anii ăștia?

Păi, cum facem cu a 8-a poruncă (sau a 7-a, după caz)? Spunem un bogdaproste tare și trece?
Strămoșescul „capul plecat, sabia nu-l taie” vă este a 11-a poruncă?

2 comentarii la „A 11-a poruncă: „capul plecat, sabia nu-l taie””

 1. Ooooooo,da…..
  O masura bine venita…..Cand vine preotul cu Ajun,Botez,Craciun,Paste,Sf.Ilie…vine si echipa care incaseaza contributia.50 RON PE AN.Pe putin.
  Cand vrea Necula sa repare scoli,gropi,gauri,prostii facute de aia pe care i-ati laudat pana pe 5 iunie ,in emisiunile alea online…nu e bine.Il luam la misto pe Necula….Pai,pana mea,domnu`jurnalist….Cate biserici s-au construit in Bacau din 1996 incoace??Cate scoli si crese s-au construit din 1996 incoace???
  Sa avem pardon,domnul meu.Lasa ca e mai bine asa.Probabil ,daca sunt mai multe scoli cu tot ce le trebuie…nu mai dai nici dumneata fondul scolii la Scoala AL.I.Cuza,noah???

  1. 1. Emisiunile „alea online” erau emisiuni de publicitate electorală și au fost produse conform legii. Și nu țin mine să-l fi lăudat vreo secundă pe Stavarache în ultimii 12 ani, cum au făcut unii din eroii de astăzi.
   2. Vă rog să ieșiți din logica de campanie și să mai citiți odată textul. Nu face nimeni mișto de Necula, dar de consilierii care ocolesc subiectul, într-o jumătate de oră de discurs, chiar mi-am propus să fac mișto.
   3. Pe logica dumneavoastră, dictatura comunistă a fost ceva bun. Statistica zice că între 1966 și 1986 (ca să fie tot 20 de ani) s-au construit sute de grădinițe, școli și spitale și s-au dărâmat bisericile.
   Eu n-am vrut decât să punctez inconsecvența și lașitatea preoților, care nu au o poziție publică în cazul acesta. Dacă dumneavoastră ați înțeles altceva, îmi pare rău.
   Nu înțeleg de unde știți că plătesc și unde plătesc fondul școlii, că nu am nicio cunoștință cu numele dumneavoastră, și nici ce legătură are familia mea cu textul acesta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.