rafoPentru cine nu știe alfabetul chirilic, titlul se citește ”Da sfidania, RAFO!” și se traduce ”La revedere, Rafo!”.

Cel mai aproape de realitate ar fi fost ”Прощание, Rafo!”. Tradus ar fi: Adio, Rafo! Am ales puțin mai popularul și mai blândul ”Da sfidania!”.

Cei de la Ziarul financiar anunță astăzi că:

RAFO Oneşti va fi vândută de proprietarii ruşi piesă cu piesă. După ce terenul va fi eliberat, ruşii vor să dezvolte în acelaşi loc o altă platformă industrială.

rafo„Datorită situaţiei financiare a RAFO SA, îl împuternicesc pe Directorul General RAFO SA să înceapă procedura de desfacere (vânzare) a activelor şi utilajelor aferente ale companiei”, arată o notă transmisă companiei şi semnată de Iakov Goldovski, acţionarul majoritar al RAFO.

Preţul de vânzare a activelor şi a utilajelor se va stabili în baza preţurilor utilajelor pe piaţa second hand, dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locală românească în ziua semnării contractelor de vânzare/cumpărare a utilajelor, mai arată nota.

Sumele obţinute vor fi folosite pentru a întreţine infrastructura cu scopul dezvoltării în acelaşi loc a unei platforme industriale pentru implementarea unor „proiecte tehnice”.

Pentru nostalgici, s-a încheiat o eră. Pentru oportuniști, începe alta.

Pentru conspiraționiști, Putin a ordonat.

Pentru Onești, dezastru. Dezastru-i și pentru județul Bacău.

În realitate, rușii acționează absolut normal. E o afacere. Acționarii vor profit. RAFO nu-i azil pe ruble.